محمد ناصح

مدیریت بازرگانی خوندم تا مقطع ارشد، قصد ادامه تحصیل هم ندارم. اهل فیلم و رمان، البته از گونه نادرِ بدون ادعا، اگر یک روز فیلم بسازم اسمش رو می‌گذارم "من از انتلکت‌ها متنفرم".

داشتم کارم رو می‌کردم که یه دفعه کتاب شد شغل من...

19 نفر این منتقد را دنبال کرده اند

نگاهی به کتاب فلسفه برای همه

«فلسفه برای همه» ترجمه کتابی با عنوان Philosophy for Everyone است که در سال 2017 توسط Matthew Chrisman و چند نویسنده دیگر که همگی اعضای دانشکده فلسفه ، روانشناسی و علوم زبان در دانشگاه ادینبرای اسکاتلند هستند نوشته و چاپ شد و انتشارات ققنوس سال 99 آن را با ترجمه مریم تقدیسی منتشر کرد.

 

 

انتشارات ققنوس در معرفی این کتاب آورده است:

"این کتاب به زبانی ساده ولی بینش و عمق کافی نوشته شده است و به معنای فلسفه و کارکردهای مختلف آن می‌پردازد. هر فصل نویسندۀ جداگانه‌ای دارد که بر موضوع آن فصل اشراف کافی دارد. به علاوه، در پایان هر فصل خلاصه‌ای از مهم‌ترین مطالب همان فصل آمده، و نیز پرسش‌هایی در خصوص آن مطالب، که به ما کمک می‌کنند خود دربارۀ آن‌ها بیندیشیم و عملاً فلسفه‌ورزی کنیم. افزون بر موارد فوق، منابعی (مقدماتی، پیشرفته، اینترنتی) نیز برای خوانندۀ مشتاق‌تری که مایل است مطالب را دنبال کند در انتهای هر فصل گنجانده شده است. در انتهای کتاب واژه‌نامه‌ای توصیفی درج شده که شامل تعریف‌هایی از مفاهیم و نظریات مهم فلسفی است. خواننده در فصل‌های نُه گانۀ این کتاب مجالی برای تفکر دربارۀ ماهیت فلسفه، اخلاق، قانون، شناخت، ذهن، اختیار، نظریات علمی و سفر در زمان در اختیار دارد."

 

 

«فلسفه برای همه» قبل از اینکه بخواهد سوالات و مباحث بنیادی راجع به این موضوع مهم را بررسی کند، ابتدا به تعریف فلسفه می پردازد.

 

موضوعات اصلی و حوزه تمرکز آنها عبارتند از:

  • معرفت شناسی(شناخت شناسی) – دانش ما از خودمان و جهان اطرافمان از چه مواردی تشکیل شده است و چگونه آنها را به دست می آوریم و اینکه آیا ما باید با اعتماد به آنچه که دیگران به ما می گویند اعتقادات خود را شکل دهیم؟
  • فلسفه علم – مسائل مفهومی بنیادی در تحقیقات علمی و عملی ، مثلا بررسی صحت نظریه های علمی

  • فلسفه ذهن – داشتن ذهن به چه معناست؟ و ذهن ها چگونه باید توضیح داده شوند؟
  • فلسفه اخلاقی – ماهیت قضاوت ها و واکنش های اخلاقی ما ، چه هدف آنها یک حقیقت اخلاقی عینی باشد ، چه صرفاً ترجیحات شخصی یا فرهنگی.

  • متافیزیک – سوالات بنیادی در مورد ماهیت واقعیت ، از جمله اینکه آیا ما آزادی اراده داریم یا اینکه سفر در زمان امکان پذیر است.

 

برخی از نقاط قوت و ضعف کتاب

  • کتاب متن بسیار روانی دارد و فهم آن سخت نیست.
  • هر فصل کتاب توسط نویسنده ای جداگانه نوشته شده که به مباحث آن فصل اشراف لازم را دارد.
  • در پایان هر فصل منابعی ارائه شده برای مطالعه بیشتر توسط علاقه‌مندان.

 

  • تمام مطالب کتاب را در ویدیوهای یوتوب می توان پیدا کرد و چیزی اضافه بر آن ویدیوها در این کتاب یافت نمی‌شود.

 

در پایان اگر علاقمند به فلسفه هستید و البته در ابتدای این راه، خواندن این کتاب احتمالا برای شما جذاب خواهد بود. 

فلسفه برای همه
این کتاب به زبانی ساده ولی بینش و عمق کافی نوشته شده است و به معنای فلسفه و کارکردهای مختلف آن می‌پردازد. هر فصل نویسندۀ جداگانه‌ای دارد که بر موضوع آن فصل اشراف کافی دارد. به علاوه، در پایان هر فصل خلاصه‌ای از مهم‌ترین مطالب همان فصل آمده، و نیز پرسش‌هایی در خصوص آن مطالب، که به ما کمک می‌کنند خود دربارۀ آن‌ها بیندیشیم و عملاً فلسفه‌ورزی کنیم. افزون بر موارد فوق، منابعی (مقدماتی، پیشرفته، اینترنتی) نیز برای خوانندۀ مشتاق‌تری که مایل است مطالب را دنبال کند در انتهای هر فصل گنجانده شده است. در انتهای کتاب واژه‌نامه‌ای توصیفی درج شده که شامل تعریف‌هایی از مفاهیم و نظریات مهم فلسفی است. خواننده در فصل‌های نُه گانۀ این کتاب مجالی برای تفکر دربارۀ ماهیت فلسفه، اخلاق، قانون، شناخت، ذهن، اختیار، نظریات علمی و سفر در زمان در اختیار دارد.

برو به صفحه کتاب
بازدید این مطلب : 776
تاریخ انتشار : 1399/08/29

عبارت امنیتی