جنگ آخرزمان
در دوردست های سرزمین های شمال شرقی برزیل، شهری به نام کانودوس وجود دارد که در قرن نوزدهم، خانه ی تمام نفرین شدگان زمین بوده است: فاحشه ها، راهزنان، گدایان و هر نوع طرد شده ی دیگر. این مکان، جایی است که تاریخ و تمدن از آن رخت بربسته اند و هیچ خبری از پول، مالیات، ازدواج و آمار و اطلاعات در آن به گوش نمی خورد. کانودوس، مکانی پرظرفیت برای پرورش روحیه ی انقلابی به منظور تشکیل آرمان شهری آزادی خواهانه و واقعی است،و البته محلی که دولت برزیل تصمیم دارد آن را به هر قیمتی نیست و نابود کند. ماریو بارگاس یوسا در این رمان بلندپروازانه و تراژیک، نسخه ی ساخته ی ذهن خود از اتفاقات واقعی جنگ کانودوس را روایت کرده و شخصیت هایی از دو طرف نبرد خونین و فاجعه بار بخشی از جامعه با نیروهای دولتی را به مخاطب معرفی می کند. رمان جنگ آخرزمان، حکایتی از تاریخ انقلابی آمریکای لاتین، داستانی فراموش نشدنی درباره ی عشق و شور، خشونت و تباهی ناشی شده از تعصبات کور است.
ماریو بارگاس یوسا
خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا (به اسپانیایی: Jorge Mario Pedro Vargas Llosa) (زادهٔ ۲۸ مارس ۱۹۳۶) داستاننویس، مقالهنویس، سیاستمدار و روزنامهنگار پرو است. یوسا یکی از مهمترین رماننویسان و مقالهنویسان معاصر آمریکای جنوبی و از معتبرترین نویسندگان نسل خود است. وی هماکنون به دعوت دانشگاه پرینستون به عنوان استاد مهمان در این دانشگاه به تدریس مشغول است.
ماریو بارگاس یوسا، در ۲۸ مارس سال ۱۹۳۶ در آرکیپای پرو به دنیا آمد، وی تنها فرزند پدر و مادرش بود، والدینش پنج ماه بعد از ازدواج از هم جدا شدند. ۱۰ سال اول زندگیش را در بولیوی و با مادرش گذراند. پس از آن که پدربزرگش مقام دولتی مهمی در پرو به دست آورد، همراه مادرش در سال ۱۹۴۶ به سرزمینش بازگشت. دوران کودکی او با سختی سپری شد.
در ۱۴ سالگی پدرش وی را به دبیرستان نظام فرستاد که تأثیری ژرف و پایا بر او نهاد و ایده نخستین رمانش را در ذهنش پروراند. نگرش داروینگرایانه او نسبت به زندگی حاصل تجربه همین دو سال است. بارگاس یوسا در رشته هنرهای آزاد دانشگاه لیما فارغالتحصیل شد و سپس از دانشگاه مادرید در رشته ادبیات درجه دکترا گرفت. یوسا در سال ۱۹۵۹ به پاریس مهاجرت کرد و به عنوان معلم و روزنامهنگار خبرگزاری فرانسه و همچنین تلویزیون ملی فرانسه مشغول به کار شد. وی سالها در اروپا، به ویژه در پاریس و لندن و مادرید زیست و به کارهای گوناگون پرداخت. مترجمی، روزنامهنگاری و استادی زبان از آن جملهاند.